DEMANTI

INSTITUT ZA FILOZOFIJU I DRUŠTVENU TEORIJU OBJAVLjUJE ZVANIČAN DEMANTI POVODOM TENDENCIOZNE VESTI KOJA JE NAKON ZLOUPOTREBE INSTITUTSKOG TVITERA I FEJSBUK STRANE OBJAVLjENA 27.02.2020. GODINE.

U VESTI KOJA SE NAVODI: „VD DIREKTORA VESELIN MITROVIĆ OD JUTROS ODBIJA DA POTPISUJE BILO KOJI DOKUMENT VEZAN ZA POSLOVANjE INSTITUTA; NAŠ PROGRAM JE UGROŽEN JER SU SVA PLAĆANA SUSPENDOVANA“

IZOSTAVLjENO JE DA SE NAVEDE DA JE TAKVA ODLUKA BILA PRIVREMENOG KARAKTERA U TRAJANjU OD NEKOLIKO ČASOVA, A SA CILjEM ZAŠTITE INTEGRITETA I PRAVNOG PORETKA U INSTITUTU. ODLUKA JE ODGOVOR NA ZAKLjUČAK SEDNICE NAUČNOG VEĆA ODRŽANE 26.02.2020 GODINE NA KOJOJ JE PREDSEDNIK VEĆA IZNEO STAV DA SE „TRENUTNO KONSULTUJE SA PRAVNICIMA O RADNO-PRAVNOM STATUSU V.D. DIREKTORA U ODNOSU NA DATE OKOLNOSTI“.

MINISTARSTVO PROSVETE NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA JE 27.02. POSTUPAJUĆI PO NAVEDENIM ZAHTEVIMA IZDALO PRAVNO POJAŠNjENjE PRAVNO-RADNOG STATUSA V.D. DIREKTORA INSTITUTA ZA FILOZOFIJU I DRUŠTVENU TEORIJU DR VESELINA MITROVIĆA U KOME SE NAVODI DA VD DIREKTORA IMA PRAVO DA VRŠI OVLAŠĆENjA U SKLADU SA ZAKONOM POD USLOVOM DA JE POTPIS VD DIREKTORA DEPONOVAN KOD PRIVREDNOG SUDA, PRETHODNO OVEREN OD STRANE NOTARA.

U PRILOGU OVOG DEMANTIJA SE NALAZI SKENIRANI DOKUMENT MINISTARSTVA. PODSEĆAMO DA BLOKADE INSTITUTA NEMA I DA SE NAKON BRZE REAKCIJE NADLEŽNOG MINISTARSTVA NASTAVLjA NEOMETANI RAD INSTITUTA.

INSTITUT ZA FILOZOFIJU I DRUŠTVENU TEORIJU

Dopis Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Posted in Некатегоризовано